Ladder naar de maan

Originele foto van Unsplash
Originele foto van PixaBay
Originele foto van Unsplash
Originele foto van Pexels

Stap 1: Gras op de maan

In de eerste stap moest ik een gras maken, dat eruit zou zien alsof het op de maan groeit. Dit is eigenlijk vrij eenvoudig. Schaal de grasfoto een beetje opnieuw en beweeg hem over de maan. Ga naar Filters -> Vervormen -> Bolvormig en door met die twee schuifregelaars te spelen, kun je het gras op een schaal laten lijken. Speel met de instellingen totdat het beeld mooi past. Masker overbodige dingen uit.

Stap 2: De ladder

Nu nemen we de ladder en gebruiken we de Pen Tool om er een perfecte selectie omheen te maken. Ga met ladderlaag actief naar Laag -> Nieuwe aanpassingslaag -> Drempel en pas de instellingen aan totdat de ladder helemaal zwart is.

Maak een kopie van de ladder, want nu moeten we een schaduw toevoegen die op de maan zal vallen.

Met behulp van tools uit de Liquify Persona past u de schaduw aan om er fatsoenlijk uit te zien. Speel met de tools, ze zijn heel eenvoudig.

Kopieer en spiegel vervolgens de ladderlaag (niet de schaduw) en maskeer het deel dat zich achter de maan zal bevinden. Dit zal de illusie wekken dat de ladder zich daadwerkelijk gedeeltelijk achter de maan bevindt.

Stap 3: Dame die het gras water geeft

Ga naar de foto van een dame die haar planten water geeft. Knip haar uit de afbeelding en gebruik de Threshold-aanpassing om de uitsparing helemaal zwart te maken. Schaal opnieuw en positioneer de dame alsof ze achter de maan staat. Vergeet niet de delen te maskeren die verborgen zouden moeten zijn.

Stap 4: Voltooien 🙂

Dat is het. Je bent klaar.

Als je goed op mijn maskering let, zul je merken dat het niet perfect is. Ik laat veel ontmaskerde plekken achter. Dit is met opzet, want het zorgt voor extra “sfeer” in het beeld. Het simuleert vuil in de lucht of misschien een licht vuile lens. Het is mijn persoonlijke voorkeur, je mag natuurlijk streven naar perfectie. Al hangt het er een beetje vanaf hoe je perfectie definieert 😉