Posterontwerp

Het is lang geleden dat ik voor het laatst gepost heb. Ik heb het erg druk gehad met het leren van alles over grafisch ontwerp, kleurtheorieën en andere interessante dingen.

Om mijn blog niet echt ver achter te laten, heb ik snel een aantal eenvoudige posterontwerpen samengesteld. De inspiratie kwam van de beroemde John Lennon-poster, waar een deel van zijn gezicht eigenlijk tekst is.

Affiche 1

Op de onderstaande poster staat:

Er is maar één geluk in het leven, liefhebben en bemind worden

George Sand

Ik wilde wat flitsende kleuren proberen, iets dat zou opvallen. Er zijn twee versies van dit ontwerp. Een waar je het gezicht aan de rechterkant kunt zien gemengd en een waar je het gezicht aan de rechterkant niet kunt zien. Welke vind je leuker?

Affiche 2

Deze is geïnspireerd op ASCI-kunstdingen.

Als je ver van je scherm af beweegt, zie je het gezicht van een man.

Affiche 3

Hier was ik aan het spelen met texturen. Ik wilde een vlammende tekst maken. Niet gerelateerd aan “gezicht” posters, maar ik vond het een leuk projectje.

Is het me gelukt?