Covid in Belgie

België tijdens pandemie

In maart 2020 stond de wereld zoals we die kennen tot stilstand gekomen door de covid pandemie. Ongeacht wat je denkt over de pandemie (echt of nep), één ding is zeker. Niets zal meer zijn zoals het was voor maart 2020. Kantoor op afstand wordt de standaard, mensen zullen onbewust hun sociale contact beperken en strikte sanitaire regimes zijn er om lang te blijven.

Enkele weken geleden werd het in mijn regio verplicht om op openbare plaatsen een gezichtsmasker te dragen. Dus eigenlijk komt alles buiten mijn eigen tuin in aanmerking. Dus besloot ik naar de hoofdstad van de regio te gaan om te zien hoe het eruit ziet. Volgen mensen het regime of niet? Het blijkt dat ze dat echt doen…

Ik moet toegeven, het ziet er heel raar uit. Al die mensen met mondkapjes. Een beetje eng zelfs. Mensen wachten in rijen met behoud van hun sociale afstand, niemand lijkt ruzie te maken met het systeem. Zelfs kinderen en ouderen hadden hun gezicht bedekt. Spookachtige.

Ik wist dat ik veel mensen met gezichtsmaskers zou tegenkomen, maar de indruk die het op mij maakte was een beetje overweldigend. Ik moet toegeven dat ik me al ongemakkelijk voelde door alleen maar door de stad te lopen.

Ik hoop echt dat dit snel zal eindigen en dat we terug kunnen naar het normale leven, waar ik de hand kan schudden als een welkom gebaar in plaats van een “elleboog” te doen.

Blijf veilig en volg de aanbevelingen van de WHO.